Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 10’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κιλό γαύρο

100 γρ. ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπεριά, κατά προτίμηση πράσινη

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

1 σφηνάκι ούζο

10 κοτσανάκια μάραθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα κεφάλια από τους γαύρους, καθαρίζουμε τα εντόσθιά τους, ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τους στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε τα ψάρια περιμετρικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ολόκληρη την πράσινη καυτερή πιπεριά και λίγο νερό, ίσα που να τα σκεπάσει.

Λιώνουμε τη μουστάρδα μέσα στο ούζο και περιχύνουμε το φαγητό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το νερό, περίπου 10 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μάραθο.