Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε τον πρωθυπουργό, με αφορμή δημοσίευμα για την υπόθεση των υποκλοπών, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλέον, «κατηγορείται για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς συνταγματικής και δημοκρατικής εκτροπής», έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη Δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων» και τόνισε πως «συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως αναπόδεικτους ισχυρισμούς – επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα».

«Στόχος η πολιτική διάσωση Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας πως «φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, τέλος, πως η κυβέρνηση της ΝΔ, «πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».