Τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, συνεχάρη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρρουλάκης, για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Σάντσεθ αντικαθιστά τον Γιώργο Παπανδρέου, που ήταν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2004, στην οποία συμμετέχουν 132 σοσιαλιστικά, εργατικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο.

«Τιμή για την πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ ότι ο Παπανδρέου ορίστηκε επίτιμος πρόεδρος»

«Συγχαίρω τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και προσέθεσε πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας και την παράταξή μας το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, διετέλεσε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 16 χρόνια», τονίζοντας πως «η απόφαση μάλιστα του Συνεδρίου να οριστεί Επίτιμος Πρόεδρος αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του».