Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία οδήγησε στην ματαίωση της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Τρίπολη το πρωί της Πέμπτης.

Πάντως, το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι η επίσκεψη του κ. Δένδια στη χώρα θα συνεχιστεί κανονικά.

«Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ. Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν κατέβηκε από το κυβερνητικός αεροσκάφος στην Τρίπολη μόλις πληροφορήθηκε τη παρουσία της ΥΠΕΞ της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Δένδιας,  ξεκαθάρισε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να δει κανέναν από την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης της οποίας η θητεία έχει λήξει και για την Αθήνα – όπως και για σειρά άλλων χωρών – δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράφει συμφωνίες όπως το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.