Αποστολή in στη Λιβύη

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, να μην κατέβει στην Τρίπολη της Λιβύης, εξαιτίας της προσπάθειας ορισμένων να τον «παγιδεύσουν», το αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή κατέβηκε στη Βεγγάζη. Εκεί τον υπουργό υποδέχθηκαν οι επίσημοι και ξεκινούν οι συναντήσεις που είναι στο πρόγραμμα.

Νωρίτερα, πάνω από το αεροδρόμιο της Λιβύης, κι όταν ο κ. Δένδιας έμαθε ότι εκεί θα βρισκόταν η υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Νάιλα Μάνγκους, αποφασίστηκε να μην κατέβει το κυβερνητικό αεροσκάφος. Ο λόγος είναι ότι η ελληνική αποστολή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να δει κανένα μέλος της προσωρινής κυβέρνησης της οποίας η θητεία έχει λήξει και δεν είναι νομιμοποιημένη ώστε να υπογράφει συμφωνίες, όπως το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο.

Κάποιοι στη λιβυκή κυβέρνηση μάλλον προσπάθησαν να φέρουν προ τετελεσμένων τον Ν. Δένδια, υποχρεώνοντάς τον να συναντήσει την κ. Μάνγκους.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα δει στη Βεγγάζη, όπως έλεγε το πρόγραμμα, τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ενώ θα δοθούν στη Λιβύη εμβόλια, μια δωρεά της Ελλάδας στη χώρα.