Προετοιμασία 10’ Τηγάνισμα 15’ περίπου

ΥΛΙΚΑ  (για 4-6 πίτες)

500 γρ αλεύρι καλαμποκιού

400 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. baking powder

1 1/2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι

1 κ.σ. νερό (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω αν είναι η ζύμη πολύ σφιχτή)

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. ξερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ. Προσοχή δεν πρέπει να παραζυμώσουμε!

Η ζύμη αυτή έχει την τάση να κολλάει στα χέρια. Αν σας δυσκολέψει μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4-6 κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλες πίτες θέλουμε να φτιάξουμε. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης. Με ένα πλάστη τα ανοίγουμε σε πίτες πάχους περίπου 2 χιλιοστών.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και εκεί ψήνουμε τις πίτες για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Για να βάλουμε από πάνω θυμάρι, άλλο μυρωδικό ή σπόρο της επιλογής μας, αλείφουμε μια πλευρά κάθε πίτας με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο, την πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή το μυρωδικό ή τον σπόρο που επιλέξαμε και την βάζουμε να ψηθεί στο τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να κολήσει το θυμάρι, το μυρωδικό ή ο σπόρος.

Κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες πίτες.