Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τον 36χρονο που βίασε την 12χρονη στα Σεπόλια.

Μετά τις χθεσινές αναφορές του Μιχάλη Γιαννάκου ότι ο 36χρονος δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το νοσοκομείο «Μεταξά» στο οποίο εργάζεται, σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι από σήμερα ο φερόμενος ως βιαστής της 12χρονης τέθηκε τελικά σε διαθεσιμότητα.

«Ο μισθός του είναι 740 ευρώ τον μήνα και έλαβε 370 ευρώ, ολόκληρο το πρώτο 15ημερο του Νοεμβρίου» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Βγήκε τελικά σε διαθεσιμότητα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δώσει εντολή από τις 16 Οκτωβρίου για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο 36χρονος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης. Ωστόσο, ο 36χρονος προπληρώθηκε τον μισθό του Νοεμβρίου και ταυτόχρονα δηλώνεται απών από την υπηρεσία.

«Με τη χθεσινή μας ανακοίνωση θέλαμε να στηλιτεύσουμε τη γραφειοκρατία που υπάρχει και εμποδίζει την απόδοση δικαιοσύνης, ακόμα και σε πρόσωπα που προχώρησαν σε κτηνώδεις πράξεις και δεν πρέπει να παίρνουν ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο», σχολίασε.

«Χθες συνομίλησα με το νοσοκομείο, το οποίο από την πρώτη μέρα που ο υπουργός Υγείας έδωσε την εντολή έστειλε επιστολή στις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε τα στοιχεία του για να μπορέσει να τον βγάλει σε διαθεσιμότητα. Αυτά ποτέ δεν τα έλαβε».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος το νοσοκομείο Μεταξά έθεσε τον 36χρονο σε διαθεσιμότητα.

«Εάν αργούμε τόσο πολύ να βγάλουμε σε αυτοδίκαια αργία τον υπάλληλο, φανταστείτε τώρα πότε θα συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να απολυθεί αυτός ο υπάλληλος. Τέτοιοι υπάλληλοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», κατέληξε.