Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να προσπαθείτε να απολαύσετε το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, μόνο για να διαπιστώσετε ότι η τηλεόρασή σας είναι καλυμμένη με σκόνη ή επίμονες δαχτυλιές που δεν φεύγουν. Εάν δεν συνηθίζετε να καθαρίζετε τακτικά την οθόνη σας είναι πιθανό να συσσωρευτούν λεκέδες, που θα μειώνουν την ποιότητα της εικόνας ανεξάρτητα από την προηγμένη της smart τεχνολογία.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την Smart TV

Ο καθαρισμός οποιουδήποτε τύπου τηλεόρασης θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες, μπορεί και συχνότερα αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, που άθελά τους μπορεί να την αγγίξουν, βρωμίζοντας την. Καθαρίζοντάς την όσο το δυνατόν πιο τακτικά, μπορείτε να απολαμβάνετε φωτεινές και πολύχρωμες αποχρώσεις, «ζωντανές» εικόνες, σαν να είναι η πρώτη μέρα που την ανοίξατε!

Έχοντας αυτά κατά νου, θα σκέφτεστε με ποιους τρόπους μπορείτε να τα καταφέρετε. Πριν να ξεκινήσετε, σας υπενθυμίζουμε ότι οι τηλεοράσεις με smart τεχνολογία, όπως τα μοντέλα με υψηλή ποιότητα εικόνας LED, OLED και QLED, είναι πολύ ευαίσθητα, επομένως απαιτείται μεγάλη προσοχή για να τα καθαρίσετε σωστά, δίχως να προκαλέσετε φθορές.

Συμβουλές καθαρισμού οθόνης LED, OLED και QLED

Πριν προχωρήσετε, πρέπει να έχετε κατά νου δύο πράγματα: Πρώτον, θέλετε να καθαρίσετε την οθόνη σας με τα σωστά προϊόντα, που θα απομακρύνουν σκόνη ή λεκέδες οποιουδήποτε είδους. Στόχος σας είναι η όσο το δυνατόν πιο φωτεινή και καθαρή οθόνη.

Δεύτερον, θέλετε να αποφύγετε τις φθορές ή την μειωμένη ποιότητα προβολής, που μπορεί να προκύψει από την χρήση των λάθος προϊόντων καθαρισμού. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν, δημιουργήσαμε έναν πρακτικό οδηγό με χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού που θα σας «λύσει» τα χέρια και θα κάνει την τηλεόρασή σας… «καινούργια».

Βήμα 1: Διαβάστε το manual

Κάθε ηλεκτρονικός εξοπλισμός συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο, γνωστό και ως manual. Αυτό το εγχειρίδιο παρέχει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης και συντήρησης ενός gadget και ένα τέτοιο θα συνοδεύει και την τηλεόρασή σας.

Πριν την καθαρίσετε, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιό της, καθώς διαφορετικοί κατασκευαστές παρέχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τον καθαρισμό των μοντέλων τους. Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να την φροντίζετε καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής της στο σπίτι, στο γραφείο ή όπου αλλού την έχετε εγκαταστήσει.

Βήμα 2: Κλείστε την τηλεόραση

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, απενεργοποιήστε την τηλεόραση και αποσυνδέσετε την από την πρίζα. Μόλις το κάνετε, μην ξεκινήσετε αμέσως να καθαρίζετε την οθόνη, δώστε της χρόνο να κρυώσει. Η διαδικασία καθαρισμού μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 2-5 λεπτών ή και περισσότερο, ανάλογα με το μοντέλο που έχετε επιλέξει.

Βήμα 3: Χρησιμοποιείστε ένα πανάκι καθαρισμού με μικροΐνες

Μία από τις κορυφαίες συμβουλές των ειδικών, που δεν πρέπει να αγνοήσετε, είναι να αποφύγετε να καθαρίσετε την οθόνη με χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Οι χαρτοπετσέτες, ειδικά όταν είναι εμποτισμένες με νερό, αφήνουν μουτζούρες και λεκέδες που, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ή πόσο σκληρά προσπαθείτε να καθαρίσετε, παραμένουν.

Για τον καλύτερο καθαρισμό της, επιλέξτε ένα πανάκι με μικροΐνες, που είναι ανθεκτικό και δεν κολλάει στην οθόνη ενώ σας βοηθά να εξαλείψετε με ευκολία λεκέδες, δακτυλικά αποτυπώματα και σκόνη.

Βήμα 4: Κάντε κυκλικές κινήσεις

Καθώς χρησιμοποιείτε το ειδικό πανάκι με μικροΐνες, σκουπίστε την επιφάνειά της κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις από άκρη σε άκρη. Το πιο σημαντικό, κατά τον καθαρισμό, είναι να μην αγγίξετε κατά λάθος την οθόνη με τα γυμνά σας δάχτυλα για να μην αφήσετε νέα σημάδια και να μην την πιέσετε με δύναμη.

Βήμα 5: Κρατήστε μακριά χημικά, νερό και καθαριστικά

Η χρήση χημικών ουσιών και καθαριστικών πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορούν να βλάψουν την οθόνη σας. Αποφύγετε το σαπούνι, τα καθαριστικά τζαμιών ή και το νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην αντιθαμβωτική επίστρωση ή ακόμα και μόνιμη βλάβη.

Κι αν δεν καθαρίζει;

Αν παρά την προσπάθειά σας να την καθαρίσετε, διαπιστώνετε ότι οι λεκέδες επιμένουν ή ότι το χρώμα της έχει ξεθωριάσει, τότε έχει έρθει η ώρα να αναβαθμίσετε την τηλεόρασή σας επιλέγοντας το μοντέλο που σας ταιριάζει, σε τιμή που σας συμφέρει, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR, που θα φτάσει στην πόρτα σας, στην ώρα του, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Φυσικά, οι προσφορές δεν σταματούν εκεί, αφού το SHOPFLIX.GR θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη Black Friday, με ασυναγώνιστες τιμές σε τεράστια ποικιλία προϊόντων.