Στον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό έργο τριών εισαγγελέων έστεψε και σήμερα τα βέλη της η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, ενώ από την πλευρά του κατηγορούμενου αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία της κατάθεσης της.

Η κυρία Ράικου καταθέτοντας για δεύτερη μέρα χαρακτηρίστε «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Η Ελένη Ράικου που δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων τόσο από την υπεράσπιση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, όσο και του δικαζόμενου πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρθηκε σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν είχε ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τις παράνομες πρακτικές της Novartis.

H μάρτυρας αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί η δικογραφία της Novartis για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας ότι «ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ότι δεν έστειλε στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή, η μάρτυρας υπήρξε σαφής. « Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ηθελαν ψάξιμο».

Με τον τρόπο της η μάρτυρας δεν επέρριψε καμία ευθύνη στην Ελένη Τουλουπάκη.

Υπεράσπιση Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του, αφού ήταν παρεμβατικός.
Μάρτυρας. Ηταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας.

Σε άλλη ερώτηση η μάρτυρας απάντησε ότι «δεν ξυπνήσαμε τέσσερις εισαγγελείς ένα πρωί να καταγγείλουμε τον Παπαγγελόπουλο..».

Συνήγορος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Όταν παραιτηθήκατε στείλατε μήνυμα στον κύριο Κοντονή;

Μάρτυρας: Του ζήτησα συγγνώμη. Και του είπα ότι αν σας εξηγούσα τι πέρασα τους τελευταίους μήνες θα καταλαβαίνετε γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Και του ζητούσα συγγνώμη.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Είχατε φιλική σχέση με κάποιο από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Μάρτυρας  Καμία.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ούτε γνωριμία;

Μάρτυρας: Γνωριμία ναι, γιατί το επικαλείται ο ίδιος… Με τον κύριο Σαμαρά που τον είχα γνωρίσει σε μία εκδήλωση και δεν είχα καμία απολύτως άλλη σχέση.

Η δίκη συνεχίζεται  αύριο.