Σε πανικό βρίσκεται η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, για την επερχόμενη σεζόν του «The Crown» που μεταξύ άλλων- καλύπτει το διαζύγιο του τότε πρίγκιπα Καρόλου από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά και της τελευταίες στιγμές της «πριγκίπισσας του λαού».

Στη νέα σεζόν της επιτυχημένης σειράς, θα προβληθούν πολλά από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα που συνέβησαν στη βασιλική οικογένεια.

Ενα από αυτά είναι και το περιβόητο ερωτικό τηλεφώνημα του τότε πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, όταν ακόμη εκείνος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Είναι γνωστό ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την παραγωγή του Netflix λόγω της προβολής πολλών προσωπικών στιγμών και ίσως αυτό σταθεί ακόμη μία αφομή να επέλθει νέα ρήξη.

Το τηλεφώνημα  «Tampongate»

Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα είχαν συνομιλήσει πολλές φορές μέσω τηλεφώνου, αλλά ο παρακάτω διάλογός τους το 1989, ήταν αυτός που διέρρευσε. Το τηλεφώνημα, που έλαβε από τα μέσα ενημέρωσης τον τίτλο «Tampongate», δημοσιεύτηκε στον ξένο Τύπο λίγα χρόνια μετά, το 1993, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Καρόλου, ο οποίος είχε ηχογραφηθεί κρυφά.

Διαβάστε τον διάλογο ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα

Κάρολος: Θέλω να ζήσω μέσα στο παντελόνι σου ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο!
Καμίλα: (γέλια) Σε τι πρόκειται να μεταμορφωθείς, σε βρακί; (Σε αυτό το σημείο και οι δύο γελούν)
Κάρολος: Ή θα μπορούσα να είμαι ένα Tampax (μάρκα ταμπόν). Αυτή θα ήταν η τύχη μου!
Καμίλα: Είσαι ένας ηλίθιος, τι θαυμάσια ιδέα.

Οι αντιδράσεις των ηθοποιών

Ο Ντομινίκ Γουέστ, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του ηθοποιού Τζος Ο’ Κόνορ στο «Crown» ως Κάρολος, είχε τις ενστάσεις του για τη συγκεκριμένη σκηνή.

«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως ήταν κάτι τόσο άσχημο και βαθιά ντροπιαστικό για εκείνη την εποχή» είπε ο 53χρονος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Entertainment Weekly και συνέχισε: «Αν σκεφτεί κανείς για το αν πρέπει να το αναπαράγεις, αυτό που συνειδητοποιείς είναι ότι το φταίξιμο δεν ήταν αυτών των δύο ανθρώπων, που ήταν δύο εραστές και είχαν μια ιδιωτική συζήτηση. Γίνεται σαφές τώρα το πόσο επεμβατική και αποκρουστική ήταν η αφοσίωση του Τύπου σε αυτό, ότι το τύπωσαν αυτολεξεί και μπορούσες να καλέσεις έναν αριθμό και να ακούσεις την πραγματική κασέτα» κατέληξε ο Γουέστ.

Τον προβληματισμό του για αυτό είχε εκφράσει και ο Τζος Ο’ Κόνορ, λέγοντας σε δηλώσεις του: «Όταν μου πρόσφεραν το ρόλο, μία από τις πρώτες μου ερωτήσεις ήταν – βασικά το παρουσίασα ως δεδομένο – ότι δεν θα κάνουμε τηλεφωνική κλήση για ταμπόν».