Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κατά την διάρκεια της νύχτας διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, από τους οποίους τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

Υποδομές επλήγησαν στην πόλη Ζαπορίζια και αναφέρθηκαν εκρήξεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Σειρήνες σε όλη την χώρα

Ο κυβερνήτης Όλεχ Στάρους συνέστησε στους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια για να είναι ασφαλείς.

Στο μεταξύ οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πέντε εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής αναχαιτίστηκαν καθώς πετούσαν πάνω από τη γειτονική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ.

Περισσότερα από 50 βλήματα από εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών και βαρύ πυροβολικό έπληξαν την περιοχή της Νικόπολης στην ίδια περιφέρεια, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων.

Εξάλλου λίγο μετά τις 07:00 σήμερα το πρωί, ήχησαν σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ουκρανία λόγω των φόβων περαιτέρω επιθέσεων.

Δεν έχει μετανιώσει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι δεν βλέπει «καμία ανάγκη» να έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας τον επόμενο μήνα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε «όχι» και είπε ότι αυτό που κάνει η Ρωσία είναι το σωστό. Ο Πούτιν είπε πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία.