Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Αχαΐας, της Ηλείας και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (14-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται
στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο Παρασκευή (14-10-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.

Το Σάββατο (15-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις δυτικές και τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση

Για σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλους του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία από 11 έως 16, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 22, στη Θεσσαλία από 11 έως 17, στην Ήπειρο από 9 έως 22, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 18, στην Πελοπόννησο από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23, και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Στερεά και στα νησιά του Ιονίου η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Πρόσκαιρη ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ αναμένεται στο Ιόνιο από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.