Προετοιμασία 15΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

400 γρ. νουντλς ρυζιού

300 ml ζεστό σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο ή νερό

50 ml σόγια σος με λιγότερο αλάτι

100 ml sweet chili sauce (στα έθνικ ράφια των σουπερμάρκετ)

2 καρότα, τριμμένα

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

10 φύλλα κόλιανδρου

1 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

100 γρ. κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.σ. σουσάμι ασπρόμαυρο

1 κ.γ. ταχίνι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε τον ζωμό κότας και προσθέτουμε τα νουντλς ρυζιού για 3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ενώ είναι ακόμη ζεστά, προσθέτουμε τη σόγια σος, τη sweet chili sauce, το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κινέζικο λάχανο, τα καρότα, το σησαμέλαιο, τα φύλλα κόλιανδρου, το σουσάμι και το ταχίνι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.