Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο της single με τίτλο «Μυθιστόρημα» σε μουσική Κώστα Τσίρκα και στίχους Νάντιας Δουλαβέρα, η ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, εμφανίζεται την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο Faust. Μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με νέα και παλιότερα δικά της τραγούδια όπως «Το Καταφύγιο», «Το Μέσα μου Φως», την «Ανοιξιάτικη Μέρα», αλλά και τη «Φυλακή της Αντιγόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου. Στην μουσική τους διαδρομή “συναντούν” και διασκευάζουν σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς.

Από το Πάντειο Πανεπιστήμιο έως το τραγούδι, μπορεί η διαδρομή να φαντάζει μεγάλη και.. περίεργη αλλά η Μυρτώ Βασιλείου, τα εξηγεί όλα στη συνέντευξή της, στο vima.gr

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας σας;

«Όπως στα καλοκαιρινά μας live, έτσι και σ’αυτήν τη συναυλία στο Faust, έχουμε προσπαθήσει να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα τα περισσότερα από τα δικά μας τραγούδια που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Από τη “Φυλακή της Αντιγόνης” του Νίκου Γκάτσου και του Νίκου Χιώτογλου και τα τραγούδια από τους δίσκους μας με τον Κώστα Τσίρκα “Μαζί το Χειμώνα” και “Καταφύγιο”, μέχρι το “Μυθιστόρημα” κι άλλα ακυκλοφόρητα από το νέο, επερχόμενο album. Όσο μεγαλώνω κι η μουσική βρίσκεται όλο και πιο πολύ σε προτεραιότητα, νιώθω μεγάλη ευτυχία που μπορώ κι αποκτώ το δικό μου ρεπερτόριο και το μοιράζομαι με τον κόσμο με κάθε ευκαιρία. Ταυτόχρονα, τα δικά μας τραγούδια πλαισιώνονται με διασκευές που έχει επιμεληθεί ο ενορχηστρωτής Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, προσπαθώντας να “έρθουν” κοντά στον δικό μας ήχο και στυλ. Από την πολύ πρόσφατη, τελευταία κυκλοφορία “Δε θα ξαναγαπήσω” του Μ. Λοίζου, μέχρι τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπάμε, όπως  η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κ.ΒΗΤΑ, ο Φ. Δεληβοριάς.»

Το άλμπουμ σας βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης / κυκλοφορίας; Μπορείτε να μας πείτε τι θα περιλαμβάνει; Ποιοι οι συνεργάτες σας;

«Είμαστε στο studio, ακριβώς ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του album. Μιλάω σε πληθυντικό αριθμό γιατί σε όλο αυτό δεν είμαι μόνη. Ο Κώστας Τσίρκας που υπογράφει τη μουσική, η Λίνα Νικολακοπούλου που υπογράφει τους στίχους σε 3 τραγούδια και η Νάντια Δουλαβέρα -με την οποία εγκαινιάσαμε τη συνεργασία μας με το “Μυθιστόρημα”- υπογράφει τους στίχους στα υπόλοιπα 5. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει για μια ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και την παραγωγή του δίσκου δύο πολύ αγαπημένοι μου άνθρωποι και καλλιτέχνες, ο Μάριος Φραγκούλης κι ο Γιώργος Περρής. Με τον Γιώργο μάλιστα έχουμε κι ένα ντουέτο το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες! Την δουλειά αυτήν την ετοιμάζουμε από την περίοδο της καραντίνας. Με αρκετές δυσκολίες αλλά πολλή όρεξη έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα album γεμάτο με αναφορές, τόσο από την ελληνική τραγουδοποιία αλλά και την ξένη pop σκηνή. 8 τραγούδια που το καθένα κρύβει -κατά κάποιον τρόπο- την αγάπη νοηματικά, είναι ο νέος μας δίσκος»

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το τραγούδι;

«Δεν ξέρω στ’ αλήθεια αν έχω πάρει ποτέ αυτήν την απόφαση. Νομίζω τα γεγονότα που έρχονται το ένα μετά το άλλο αλλά και η δική μου αγάπη για τη μουσική, με έχουν βάλει σε μια ροή που απλά δε θέλω να φύγω απ’ αυτή. Όσο εξοικειώνομαι και “με βρίσκω” όλο και περισσότερο μέσα σε αυτό, τόσο συνεχίζω να δουλεύω. Με σιγουριά μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει μέσα στον χώρο, οι φίλοι μου και η οικογένεια μου, είναι ο κυριότερος λόγος που μπορώ εγώ αυτή τη στιγμή να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα.»

Ποιοι ερμηνευτές -Έλληνες ή ξένοι- σας έχουν επηρεάσει ερμηνευτικά;

«Ανήκω στη γενιά που έχει μεγαλώσει ακούγοντας στο σπίτι τις μεγάλες φωνές. Τη Χαρούλα Αλεξίου, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Γιώργο Νταλάρα. Αργότερα τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Νατάσσα Μποφίλιου αλλά και ερμηνευτές του εξωτερικού που εχω τεράστια αδυναμία, όπως η Adele, η Julia Stone και η Jorja Smith. Σίγουρα όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες κι άλλοι πολλοί αποτελούν έμπνευση για ‘μένα κι έχουν διαμορφώσει, θα ‘λεγα, τον τρόπο που εκφράζομαι σήμερα μέσα απ’το τραγούδι.»

Από την Πάντειο στη μουσική ένα…τραγούδι δρόμος ή έχουν μεσολαβήσει κι άλλα;

«Νομίζω πως το “multitasking” είναι η λέξη που με χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια! Πρωινές δουλειές, baby sitting, μεταπτυχιακό πάνω στη συμβουλευτική ψυχοσωματικής υγείας είναι μερικά από τα πράγματα που κάνω πέρα απ’ το τραγούδι. Μ’ αρέσει αυτός ο συνδυασμός προς το παρόν κι όσο είμαι λειτουργική κι αποδοτική κρατάω την κάθε εμπειρία με χαρά»

Ποιο τραγούδι θυμάστε ότι (πρώτο)σιγοτραγουδήσατε και θυμάστε; Ή έστω το δεύτερο το τρίτο;

«Ίσως να ευθύνεται το γεγονός ότι με νανούριζαν οι γονείς μου με αυτό αλλά νομίζω ότι η “Πιρόγα” του Θ. Μικρούτσικου ήταν»

Πληροφορίες

Κώστας Τσίρκας: Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχηστρώσεις

Δημήτρης Στασινός: κιθάρες

Γιώργος Μπουλντής: μπάσο

Σωτήρης Μαυρονάσιος: τύμπανα

Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Faust Bar – Theatre – Arts: Αθηναΐδος 12, Αθήνα,Γενική είσοδος: 7€, Ώρα έναρξης: 21:30, Doors Open: 21:00