Με ένα ανατριχιαστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι Ουκρανοί αξιωματούχοι στην πόλη Πίσκι-Ραντκίβσκι στη βόρεια Ουκρανία που είναι κοντά στο Χάρκοβο, όταν εντόπισαν έναν θάλαμο βασανιστηρίων.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο θάλαμος αποκαλύφθηκε από τον Σέρχι Μπόλβινοβ, επικεφαλής ερευνητή στην περιοχή του Χάρκοβο, όπου βρίσκεται η πόλη Πίσκι-Ραντκίβσκι.

Όπως ανέφεραν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, βρέθηκαν δόντια, χρυσά σφραγίσματα, ηλεκτρικά καλώδια, ακόμα και ένα ερωτικό βοήθημα, που δείχνουν την φρίκη που υπέστησαν όσοι κατέληξαν στο συγκεκριμένο κτίριο.

«Οι γείτονες άκουγαν συνεχώς κραυγές. Οι ερευνητές εντόπισαν έναν τρομακτικό θάλαμο βασανιστηρίων στο χωριό. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για τις πρακτικές των ρωσικών δυνάμεων. Στο θάλαμο βασανιστηρίων βρέθηκαν επίσης ένας δονητής κι ένα κουτί με σκισμένες μασέλες», είπε χαρακτηριστικά ο Σέρχι Μπόλβινοβ.

Μάλιστα, εντοπίστηκαν και σωροί Ουκρανών αιχμαλώτων που είχαν δεχτεί μια σφαίρα πίσω στο κεφάλι, όπως και αντιασφυξιογόνες μάσκες, που φέρεται να φορούσαν οι Ρώσοι στους αιχμαλώτους και στη συνέχεια να έβαζαν μπροστά τους ένα φλεγόμενο πανί.

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα Ρώσων στρατιωτών που βασανίζουν και εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες πολίτες σε κατεχόμενες περιοχές της χώρας, μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στην Μπούτσα, το Ιρπίν και το Ιζιούμ», σχόλιασε η Daily Mail για την συγκεκριμένη ανακάλυψη.