Σε υποστράτηγο αναβάθμισε τον Ραμζάν Καντίροφ ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάνοντάς του το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του που είναι σήμερα.

Θυμίζουμε ότι ο Τσετσένος ηγέτης είχε καλέσει τον Ρώσο πρόεδρο να πατήσει το «κουμπί» και να ρίξει πυρηνικά. Σύμφωνα με το AFP και όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Πούτιν του απένειμε τον βαθμό του υποστράτηγου. Την ίδια στιγμή, διακινούνται φήμες ότι o Καντίροφ διεκδικεί τη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο 46χρονος Τσετσένος ηγέτης δήλωσε ότι πρόκειται για «τεράστια τιμή» για τον ίδιο.

Ο Καντίροφ, πρώην πολέμαρχος που κυβερνά την Τσετσενία με εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι ο Πούτιν τον είχε «προσωπικά» ενημερώσει για την απόφαση.

Τρίτος ψηλότερος διοικητικός βαθμός

Ο βαθμός που του απονεμήθηκε είναι ο τρίτος υψηλότερος διοικητικός βαθμός στη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία. Ο διορισμός του, ήρθε την ώρα που ο ουκρανικός στρατός απώθησε τις δυνάμεις της Μόσχας σε περιοχές που το Κρεμλίνο διακήρυξε ότι είναι “για πάντα ρωσικές”.

Ο Τσετσένος ηγέτης δήλωσε, ότι θα κάνει «τα πάντα για να τερματίσει γρήγορα την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» χρησιμοποιώντας τον όρο του Κρεμλίνου για την εκστρατεία του στην Ουκρανία.

Τσετσενικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της δικής του πολιτοφυλακής, πολεμούν μαζί με τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ έχει υποστηρίξει πλήρως την εκστρατεία του Πούτιν, ζητώντας συνεχώς να χρησιμοποιηθούν οι πιο δραστικές τακτικές στην Ουκρανία. Αυτή την εβδομάδα κάλεσε τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος στην Ουκρανία, αφού τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την πόλη Λιμάν.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα στείλει τους έφηβους γιους του – ηλικίας 14,15 και 16 ετών – στο μέτωπο.