Προετοιμασία 40’  Μαγείρεμα 15’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

24 γαρίδες των 60 γρ.

1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή από βιολογικό κύβο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

80 ml ούζο

350 γρ. χυλοπιτάκι

30 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τσιγάρισμα

1 βιολογικό ακέρωτο πορτοκάλι, το ξύσμα

1/3 φλ. φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο

150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κυβάκια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Τα προσθέτουμε στον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και σιγά-σιγά βάζουμε λίγο από τον ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες ανακατεύοντας. Μόλις ψηθεί το χυλοπιτάκι και έχει γλασάρει, προσθέτουμε τις γαρίδες κομμένες σε μέγεθος ζαριού, το ξύσμα από πορτοκάλι, τον μάραθο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.