ΤΑ ΦΡΟΥΤΕΝΙΑ

Σαλάτα με πεπόνι και νούμπουλο

Διαλέγουμε ένα πεπόνι που να μοσχοβολάει, μία φέτα βαρελίσια με αισθητή οξύτητα που μαζί με τα ντοματίνια, το πιπεράτο ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά θα μας δημιουργήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

20-22 λεπτές φέτες κερκυραϊκό νούμπουλο (σε επιλεγμένα παντοπωλεία και μανάβικα)

7 ελιές μαύρες εκπυρηνωμένες

1,5 πράσινη καυτερή πιπεριά, σε μικρά τετράγωνα

6-8 ντοματίνια

150 γρ. φέτα

10-12 κομμάτια πεπόνι (αν έχουμε το κατάλληλο εργαλείο «βγάζουμε» μπαλάκια)

1,5 κ.γ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

75 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

15-20 φύλλα από φρέσκα μυρωδικά (π.χ. δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη)

Ανθός αλατιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους και την πιπεριά σε μικρά τετράγωνα. Βγάζουμε το πεπόνι από το ψυγείο και αν έχουμε το ειδικό εργαλείο «βγάζουμε» 10-12 μπαλάκια. Διαφορετικά κόβουμε 10-12 μικρά προς μέτρια κομμάτια. Χρησιμοποιώντας το πεπόνι παγωμένο και τα ντοματίνια σε θερμοκρασία δωματίου, θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή θερμοκρασιών στον ουρανίσκο.

Απλώνουμε στο πιάτο το νούμπουλο και τοποθετούμε από επάνω τα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ καλύπτοντας το αλλαντικό ώστε να μοιραστούν ανάλογα οι μπουκιές.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι και λίγο ανθό αλατιού και τελευταία προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk