Το Κρεμλίνο επέκρινε τις εκκλήσεις ευρωπαίων ηγετών για απαγόρευση της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε ρώσους τουρίστες, λέγοντας πως οι προτάσεις είναι «παράλογες».

Σε μια σύνοδο στην Πράγα αυτή την εβδομάδα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την πρόταση των Βαλτικών χωρών και ορισμένων άλλων να σταματήσει η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους Ρώσους.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία και Γαλλία κατά του αποκλεισμού των Ρώσων από την ΕΕ

Διαβάστε ακόμη: Μπορέλ: Απίθανο να συμφωνηθεί πλήρης απαγόρευση χορήγησης βίζας στους Ρώσους

«Βήμα βήμα, δυστυχώς, τόσο οι Βρυξέλλες όσο και μεμονωμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επιδεικνύουν μια απόλυτη έλλειψη λογικής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το Reuters, είπε πως οι ενέργειες της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία «λίγο απέχουν από την παραφροσύνη», καθιστώντας πιθανό οι Βρυξέλλες να προχωρήσουν με μια απαγόρευση στο μέλλον.

«Βέβαια, τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση» είπε ο Πεσκόφ χωρίς να λέει πώς θα μπορούσε να απαντήσει η Ρωσία.

Σκανδιναβικές χώρες και χώρες της ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζουν απόλυτη απαγόρευση των τουριστικών θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, λέγοντας πως τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι ένα προνόμιο, όχι δικαίωμα.

Ωστόσο, κάποιες χώρες -όπως η Γαλλία και η Γερμανία- τάσσονται εναντίον των προτάσεων για περιορισμό στη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους Ρώσους, λέγοντας πως ένα τέτοιο βήμα θα ήταν αντιπαραγωγικό.