Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην συνεχή αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.

«Πρέπει να δράσουμε σαν την Γαλλία και να διαθέσουμε  άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης της τιμής της ενέργειας», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Χρειάζεται πολιτική ανακωχή»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να συνεδριάσει άμεσα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι».

«Χρειάζεται πολιτική ανακωχή. Οι λογαριασμοί του φωτός και του αερίου δεν έχουν ούτε αριστερή, ούτε δεξιά απόχρωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Λέγκα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πρόκειται να λάβει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πιο ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών, τα οποία όμως δεν  αναμένεται να ξεπεράσουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. η ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των πολιτών, ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά.