Φωτιά ξέσπασε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Νταού Πεντέλης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έσπασε σε δύο μέτωπα, ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι με τις εικόνες που φτάνουν να είναι δραματικές.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 5 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ είναι σε ετοιμότητα δυνάμεις πέραν της Αττικής για να συνδράμουν.

Ο πυκνός καπνός της φωτιάς έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε εικόνες και βίντεο




Δύσκολη η φωτιά

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε: «Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.