Την ώρα που αναμένεται η κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα, ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου και γιατρός της Τζωρτζίνας ξεσπά για τον θάνατο της 9χρονης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ηλιάδης αναφέρεται στην 9χρονη Τζωρτζίνα, ο θάνατος της οποίας βασανίζει ολόκληρη την χώρα.

«Θεωρώ την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο σαν τρίτο θάνατο»

Ξέσπασε, όπως προαναφέραμε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!» ο Ανδρέας Ηλιάδης, γιατρός της Τζωρτζίνας.

«Εμένα με στενοχωρούν πολλά πράγματα. Έγινε σαν κινηματογραφική ταινία και έχασε τη σοβαρότητά της. Δεν μου αρέσει πια που βγαίνουν αρκετοί και δεν γνωρίζουν το θέμα, μιλάνε και έχουν άποψη. Η ιστορία έχει γίνει περίπλοκη. Έχουν μπει παθολοανατόμοι, ιατροδικαστές και τσακώνονται».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φράση του για την Τζωρτζίνα που συγκίνησε τους πάντες, όταν είχε πει πως «δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

«Η αγκαλιά μας που είπα δεν αφορούσε την εντατική μονάδα, αλλά τις υπεύθυνες δομές. Όσες δομές έχουν να κάνουν με τα παιδιά, είτε λέγονται κοινωνικές υπηρεσίες, είτε λέγονται νοσοκομεία, είτε λέγονται ψυχιατρικές δομές. Ήθελα να περάσω αυτό το μήνυμα αλλά δεν έγινε κατανοητό».

«Η μονάδα με πολύ προσοχή, με επαγγελματικό τρόπο και σεβασμό έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Το θέμα είναι η πολιτεία να καταλάβει ότι η αγκαλιά δεν ήταν μεγάλη και αν την επέκτεινε, δεν θα την επέκτεινε με το να είμαστε στην τηλεόραση, αλλά να μας φωνάξει και να μας πει πως θα θέλαμε να γίνουν τα πράγματα», δήλωσε ο γιατρός της Τζωρτζίνας.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το φινάλε του δράματος της Τζωρτζίνας είχε ήδη γραφτεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. «Όταν αναλάβαμε την Τζωρτζίνα, ήταν σίγουρο ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλούσε και δεν θα ξαναπερπατούσε. Ήδη είχε τελειώσει το δράμα. Την ανακοπή στο Καραμανδάνειο την θεωρώ σαν τρίτο θάνατο», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Αναφορές του Λέων για την Τσιόλα

Αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «επιστημονικό μεσαίωνα» σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν για πειθαρχικό έλεγχο στους πρώτους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και τόνισε πως δεν θα ήταν σωστό να ισοπεδώνονται άνθρωποι, καθώς και πάλι τη λύση στην υπόθεση της Πάτρας την δίνει η ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Η Αγγελική Τσιόλα έχει κάνει κάτι θαρραλέο, συμφωνεί πλήρως με τον ασφυκτικό θάνατο. Το αναφέρει και η ίδια στην ανακοίνωσή της. Η ιατροδικαστής επικεντρώνεται στο πανάκι και εκεί είναι η διαφωνία που έχει με τους συναδέλφους».

Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής Λέων μίλησε για το όρο αιματηρό υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της Ίριδας: «Είναι ένα υγρό το οποίο βγαίνει από τους πνεύμονες, περνάει μέσα από την τραχεία και φτάνει στην στοματική κοιλότητα όταν οι πνεύμονες κατακλύζονται από οίδημα και πνευμονορραγία. Η ιατροδικαστής θα έπρεπε να έχει βρει στην τραχεία ίχνη αυτού του υγρού».