Μία αποκάλυψη – βόμβα έκανε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφορικά με την Μαλένα, το πρώτο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου που απεβίωσε, στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, γιατρός της ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού, που έσπευσε στο διπλανό ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίς», στο οποίο κατέληξε η 3,5 ετών Μαλένα το 2019, κατέθεσε ότι όταν τον κάλεσαν και πήγε στο δωμάτιο της μικρής, ήταν νεκρή περίπου 20 λεπτά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον γιατρό, που δύο χρόνια αργότερα προσπάθησε να κάνει ανάνηψη στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός συνεκτίμησε πώς έκανε 10 λεπτά ο ίδιος για να φτάσει στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Αυτό αποκαλύπτει πως όταν κλήθηκε ο γιατρός, ήταν ήδη νεκρή η Μαλένα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το ερώτημα είναι το εξής: Τι διαδραματίστηκε τα άλλα 10 λεπτά; Ήταν εκείνα τα λεπτά που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου να καλέσει τους γιατρούς και εκείνοι στη συνέχεια ζήτησαν βοήθεια, όπως επιβεβαιώνει το πρωτόκολλο;

Ή οι γιατροί προσπάθησαν αυτά τα 10 λεπτά να σώσουν την Μαλένα, και όταν είδαν ότι είναι ανέφικτο, κάλεσαν τον γιατρό;

Τι είχε καταθέσει η 33χρονη

Διαφωτιστικά είναι όσα κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: ‘Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;’. Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης, με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν. Μετά από 10 λεπτά, έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ».

Όσα είπε στην κατάθεσή της η 33χρονη, ουσιαστικά, καταρρίπτουν και τον άλλο της ισχυρισμό, ότι οι εκδορές που έγιναν στο πρόσωπο της Μαλένας – και διαπιστώθηκαν ως προθανάτιες – έγιναν από τους γιατρούς που έσπευσαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ.