Προετοιμασία 10΄, Αναμονή τουλάχιστον 4 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 12 μερίδες)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

400 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Χυμός από 2 λεμόνια

Σιρόπι από γλυκό κουταλιού κεράσι, για διακόσμηση

Φρέσκα κεράσια, για διακόσμηση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, να βραχεί όλο το μπισκότο. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενο πάτο και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια βάση. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί, το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού το σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με σιρόπι κερασιού από γλυκό του κουταλιού και φρέσκα κεράσια.