Προετοιμασία 25΄ Αναμονή 7-8 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 1.200 γρ.)

200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 γάλα εβαπορέ (κρύο από το ψυγείο)

1 ζαχαρούχο γάλα (κρύο από το ψυγείο)

1 φυτική σαντιγί (250 ml)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τον χυμό τους. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα υγρά.

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γαλά και το εβαπορέ και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Υστερα από 1 ώρα το βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επειτα από 1 ώρα το ξαναβγάζουμε, το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και τέλος προσθέτουμε και τα κεράσια. Το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για τουλάχιστον 5 λεπτά.