Ο ήρωάς του είναι ένας άνθρωπος αυταρχικός και με αυστηρές αρχές. Πίσω από τον οικογενειάρχη που επιστρέφει στη γενέθλια γη του για να ασχοληθεί με τα κοινά, κρύβεται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της περιοχής. Ο Κούλλης Νικολάου εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες ως Δημοσθένης Καπερνάρος στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του Mega «Η γη της ελιάς» και αναμένεται να φέρει μεγάλες ανατροπές.

Υποδύεστε τον περιβόητο Δημοσθένη, που ακούμε τόσο καιρό στους διαλόγους της σειράς. Μιλήστε μας για αυτόν.

«Φέτος υποδύομαι τον Δημοσθένη Καπερνάρο και είμαι Μανιάτης. Πρώτα απ’ όλα αυτός ο ρόλος δεν έχει καμία ομοιότητα με τους προηγούμενους και αυτό με ιντριγκάρει. Ο Δημοσθένης είναι ένας άνθρωπος αυταρχικός, πατριάρχης και με αυστηρές αρχές. Δεν φοβάται και δεν λογαριάζει κανέναν κάτω από αυτόν!».

Εσείς πώς τον διαχειρίζεστε;

«Η διαχείριση του ρόλου ξεκινάει από τη Βάνα (σ.σ.: Δημητρίου) που τον δημιούργησε, περνά από τον Αντρέα (σ.σ.: Γεωργίου) που σκηνοθετεί και καταλήγει σε εμένα που θα τον ενσαρκώνω σε ένα ταξίδι που εύχομαι να κρατήσει πολύ καιρό. Αυτά τα λέω για να τονίσω την ομαδική δουλειά και τη συμπόρευση όλων μας. Πέραν αυτού θέλω να τον αγαπήσω με όλα τα ελαττώματα που έχει. Και το μυστικό, όπως και στη ζωή μας όταν καλούμαστε να αγαπήσουμε κάποιον, είναι να βρίσκουμε τον τρόπο να δώσουμε σοβαρά άλλοθι στις συμπεριφορές και στις πράξεις του».

Στη Μάνη δεν επιστρέφετε μόνος αλλά με τη Βάσια Παναγοπούλου που υποδύεται τη σύζυγό σας. Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Η Βάσια, εκτός από σπουδαία ηθοποιός, είναι και ένας καταπληκτικός συνεργάτης. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω σε τόσο πολλές σκηνές μαζί της. Και δεν είναι εύκολες σκηνές. Εχουν σύγκρουση και πολλές ανατροπές!».

Εχετε πει σε παλιότερη συνέντευξή σας ότι την εφετινή σεζόν είχατε αποφασίσει να μην παίξετε στη «Γη της ελιάς». Τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη;

«Ηθελα περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Ετσι έκατσα σχεδόν έναν χρόνο εκτός δουλειάς. Ξέρετε. δουλεύω από μικρό παιδί, μεγάλωσα πια. Ομως όπως αυθόρμητα αποσύρομαι, το ίδιο αυθόρμητα επανέρχομαι».

Τι είναι για εσάς η «Γη της ελιάς»;

«Η «Γη της ελιάς» είναι ό,τι όλες οι δουλειές μας. Η τύχη στο να υπάρχουμε, να δημιουργούμε, να μας αγαπούν και να μας διεκδικούν. Αυτό το θεωρώ μεγάλο δώρο της μοίρας μας και της συμπόρευσης μας με τον Αντρέα μου και τη Βάνα μου!».

Θα παίζατε σε σίριαλ που δεν υπογράφει η Βάνα Δημητρίου και δεν σκηνοθετεί ο Αντρέας Γεωργίου; Τι σας δένει με αυτούς τους δύο ανθρώπους;

«Ναι, θα έπαιζα. Αλλά αφού έχω την τύχη να είμαι με τη Βάνα και τον Αντρέα θα ήταν άστοχο να κάνω κάτι άλλο. Ομως εκτός από τις δικές μας δουλειές, τα προηγούμενα δύο χρόνια, συμμετείχα σε δύο σπουδαίες δουλειές, όπου ο ρόλος είχε μικρότερη διάρκεια. Η πρώτη ήταν η υπέροχη μαύρη κωμωδία «Κάμπινγκ» στον Alpha Κύπρου, τα γυρίσματα της οποίας ανέλαβε η εταιρεία μας. Επίσης ήμουν και στο ΡΙΚ σε μια σειρά εποχής με τίτλο «Τα χάλκινα χρόνια», παραγωγής του φίλου μου Νίκου Γαλήνη. Μάλιστα θα εμφανιστώ και φέτος σε επτά επεισόδια της νέας του σειράς στο ΡΙΚ».

Σας χαρακτηρίζουν ως την τριάδα των επιτυχιών. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι βάρος για εσάς; Με την έννοια ότι οι προηγούμενες επιτυχίες σας ανεβάζουν τον πήχη και οι προσδοκίες του κοινού για το επόμενο βήμα μεγαλώνουν.

«Πιστεύω στο μη τυχαίο. Εχω την αίσθηση πως ο ορισμός της επιτυχίας αντανακλάται στον κάθε άνθρωπο διαφορετικά. Για εμένα επιτυχία είναι η συνάντηση, η τιμιότητα και η αληθινή αγάπη που υπάρχει από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε οι τρεις μας. Το τρίο της φωτιάς, όπως μαρτυρούν και τα ζώδιά μας. Λέων εγώ, Κριός ο Αντρέας και Τοξότης η Βάνα. Είχαμε εξ αρχής την αίσθηση πως δεν συναντηθήκαμε πρώτη φορά. Σαν κάτι πιο βαθύ να μας ένωσε για να ξαναβρεθούμε και να ξεκινήσουμε μαζί αυτή τη διαδρομή. Σαν αξιωματικοί ηγηθήκαμε σε έναν κοινό στόχο και όραμα. Βρήκαμε τους σωστούς συνεργάτες να συμπορευτούμε ομαδικά και καταφέραμε 10 χρόνια τώρα να είμαστε ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου. Εχουμε πίσω μας μια τεράστια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν έντιμα, με σεβασμό και με ταλέντο. Για αυτή την ομάδα, ναι, με βαρύνει η ευθύνη να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να υπάρχουμε και να προσφέρουμε τηλεοπτικό θέαμα με αισθητική που να αγκαλιάζεται από τον τηλεθεατή».

Την επιτυχία που σημειώνει η «Γη της ελιάς» πού την αποδίδετε;

«Η επιτυχία προέρχεται από την ομαδική δουλειά. Αλλά σίγουρα αν πρέπει να απομονώσω έναν λόγο, θα έλεγα ότι όλα ξεκινούν από το καλό σενάριο που το παίρνουν στα χέρια τους καλοί ηθοποιοί και ένας καλός σκηνοθέτης».

Πώς σχολιάζετε την εφετινή τηλεοπτική σεζόν, που σε λίγο ρίχνει αυλαία;

«Ηταν μια γεμάτη σεζόν με πολύ ανταγωνισμό, που δεν επέτρεψε σε κανέναν να παραμένει στην προχειρότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθούμε καλογυρισμένες εκπομπές και ευτυχώς πολλά σίριαλ».

Τι είναι πιο υγιές, να παίζει κανείς μόνος του και να βγαίνει πρώτος ή να ξεχωρίζει ανάμεσα σε δυνατούς και δύσκολους αντιπάλους;

«Το μονοπώλιο σε όλους τους τομείς δεν αποδίδει, καθώς στόχος δεν είναι το κοινό καλό, παρά μόνο το συμφεροντολογικό κομμάτι. Είμαι υπέρ τού να καταφέρεις να ξεχωρίζεις ανάμεσα στα πολλά. Και πολιτικά να το δεις είμαι υπέρ των αυτόνομων κρατών που συμπορεύονται αλληλέγγυα και όχι υπέρ μιας παγκόσμιας κρατικής μηχανής που δεν θέλει να δει την ομορφιά της διαφορετικότητας».

Μιας και αναφέρεστε στην πολιτική, ο ήρωάς σας στη «Γη της ελιάς» κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στη Μάνη. Η σχέση σας με την πολιτική ποια είναι;

«Ημουν υποψήφιος στις ευρωεκλογές το 2014 στην Κύπρο. Το έκανα για να αγωνιστώ ενάντια σε αυτά που έβλεπα να έρχονται. Κάποιοι με πίστεψαν, δεν ήταν όμως αρκετοί ώστε να εκλεγώ. Τώρα τα δεινά ήρθαν και δεν φεύγουν. Η ζωή και το μέλλον που προσφέρουμε στα παιδιά μας δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους ελεύθερους στο πνεύμα, στην ψυχή και στο μυαλό. Θα μπορούσα να σας πω πολλά, αλλά ας μην μακρηγορήσω. Πέραν αυτού, ας ζήσουμε το πεπρωμένο που ως λαοί χτίσαμε τόσα χρόνια ζώντας στην αμάθεια, στην άγνοια των μικροσυμφερόντων μας. Το σίγουρο είναι πως το καλό θα κυριαρχήσει ό,τι και να συμβεί».