Προετοιμασία: 20′, Τηγάνισμα: 30′

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

9 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλ. μαϊντανός, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

1 φλ. άνηθος, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

2 αβγά

350 γρ. αλεύρι  για όλες της χρήσεις

60 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ φλ. γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαούρτι

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.σ. νερό

½ φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια για 3 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τους κρεμμυδοκεφτέδες.