Προετοιμασία 10’, Βράσιμο 5′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 4 μερίδες)

600 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα και πλυμένα

50 ml ελαιόλαδο

20 ml κρέμα μπαλσάμικο

1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (θα βρείτε και σε σουπερμάρκετ)

1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι

80 γρ. φέτα

1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

Αλάτι

Λίγο πιπέρι καγιέν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αλμυρίκια σιγά-σιγά για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του νερού. Προσοχή! Δεν κλείνουμε το καπάκι όταν βράζουμε χόρτα, για να διατηρήσουν ζωντανό πράσινο χρώμα. Τα ζεματίζουμε για περίπου 3-5 λεπτά ανάλογα με το πόσο τρυφερά είναι, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μη λιώνουν, και σουρώνουμε. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε ένα μπολ και έπειτα τα ανακατεύουμε απαλά με λίγο επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται, με το ελαιόλαδο και την κρέμα μπαλσάμικο.

Στο μεταξύ, καραμελώνουμε τα ροδάκινα: Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις φέτες του ροδάκινου προσεκτικά να μη διαλυθούν, για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και το σιρόπι σφενδάμου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για δύο λεπτά να καραμελώσουν αναποδογυρίζοντάς τα προσεκτικά με μια σπάτουλα.

Σερβίρουμε τα αλμυρίκια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε γύρω τα καραμελωμένα ροδάκινα. Προσθέτουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.