Σημαντικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα των εκτελεστών και των οργανωτών της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, πριν από δύο εβδομάδες, φαίνεται να διαθέτει τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ., τα οποία όμως μπορεί να ρίξουν φως και σε άλλα «συμβόλαια θανάτου» της τελευταίας τετραετίας.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία – υπάρχει συνεχής εποπτεία της υπόθεσης από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου – προέρχονται από τα διαδοχικά λάθη και τις σπασμωδικές κινήσεις των κακοποιών αλλά και από όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν της επίθεσης, αφού η άφιξη των αστυνομικών προσδιορίζεται στα 55 λεπτά αργότερα.

Κύρια διαπίστωση ότι υπάρχει ένα βασικό «κέντρο», με έδρα τα δυτικά προάστια, στον χώρο της ελληνικής μαφίας από το οποίο έχουν εκπορευθεί τουλάχιστον 6-8 δολοφονικές επιθέσεις, με πληρωμένους εκτελεστές, αρχικά από την Ελλάδα αλλά και από χώρες των Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι οι αρχές ασφαλείας διέθεταν πληροφορίες από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων και από κρίσιμες υπηρεσίες ότι υπήρχε προγενέστερο σχέδιο δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, όπως και ενός άλλου ποινικού.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί