Αρακάς με ποικιλία μανιταριών

Ένα πρωτότυπο λαδερό φαγητό έτοιμο σε 27 λεπτά!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 22΄

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

80 γρ. ελαιόλαδο

1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

300 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος

250 γρ. σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο

300 γρ. διάφορα μανιτάρια (σαμπινιόν, πορτομπέλο, σιτάκι, πορτσίνι), ψιλοκομμένα

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή στη μύτη 1 κ.γ. ξερό)

2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή ½ κ.γ. ξερό)

Ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι

Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον αρακά, 50 γρ. από τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk