Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

Για τη μαρέγκα

4 ασπράδια αβγών

100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

80 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

250 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο

100 γρ. γιαούρτι, κρύο, από το ψυγείο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τις φράουλες

250-300 γρ. φράουλες

1 κομμάτι (1½ εκ.) φρέσκο τζίντζερ

Χυμός από 1 λάιμ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Υστερα από 5-8 λεπτά, θα γίνουν σαν πυκνή σαπουνάδα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα σκεύος, ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρο πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας το σχήμα που θέλουμε να έχει η πάβλοβα. Αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου για να μην ακουμπήσει η μαρέγκα πάνω στον μαρκαδόρο.

Σταματάμε το χτύπημα όταν η μαρέγκα σφίξει. Προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Κολλάμε τις 4 γωνίες της λαδόκολλας πάνω στη λαμαρίνα με λίγη μαρέγκα. «Γεμίζουμε» το πλαίσιο που έχουμε φτιάξει στη λαδόκολλα με τη μαρέγκα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C, στον αέρα, για 2 ώρες. Αφήνουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος, στερεώνοντάς τη με μια κουτάλα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξουν αρκετά, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα 4 μέσα σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το τζίντζερ με ένα κουτάλι.Τρίβουμε το τζίντζερ πάνω από τις φράουλες και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Αφού ψηθεί η μαρέγκα και κρυώσει, τη γεμίζουμε με την κρέμα.

Διακοσμούμε με τις φράουλες.