Νέα στοιχεία για τη δράση αλλά και το προφίλ των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου μέσα στο εξοχικό του στα  Δερβενοχώρια Βοιωτίας έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα ομάδα υποστήριξης κατάφερε να σώσει τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου όταν χάλασε η μηχανή τους με την οποία προσπάθησαν να διαφύγουν.

Το MEGA μάλιστα έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο από την επιχείρηση διαφυγής των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο εξ αυτών αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής και επιχείρησαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, το όχημα κόλλησε στη λάσπη και έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό ενώ στη συνέχεια πιθανότατα βοηθήθηκαν από ομάδα υποστήριξης που βρισκόταν κοντά στο σημείο σε περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά.

Το προφίλ των δραστών

Η εικόνα από βίντεο κλειστού κυκλώματος δείχνει τους δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, να επιβαίνουν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού που εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πηγές του MEGA πρόκειται για τα άτομα που άνοιξαν πυρ μέσα στην αυλή της οικίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

Από την μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες

Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Η αστυνομία είχε στήσει τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία εμφανή μπλόκα σε μία ακτίνα τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων γύρω από τα Σκούρτα για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του Σκαφτούρου ενώ και εναέρια μέσα όπως ελικόπτερα και drones συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ανοιχτά μέτωπα του πρώην βαρυποινίτη

Την ίδια στιγμή, η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου θεωρείται από τις Αρχές ως ένα από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Greek Mafia.

Η αστυνομία «ξεσκονίζει» τις δραστηριότητες του πρώην βαρυποινίτη μετά τη φυλακή, προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών του, και να δουν τα ανοιχτά μέτωπα που είχε στον χώρο της νύχτας, αλλά και με ποιους.

Οι έρευνες του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη δολοφονία του 55χρονου στη Σκούρτα στα Δερβενοχώρια. Αστυνομικοί της ασφάλειας παραμένουν στην περιοχή και λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους του, ενώ αναζητούν ταυτόχρονα από κάμερες ασφαλείας τη διαχείριση της κυκλοφορίας για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών

Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου έγινε «ασπίδα» για να τον προστατέψει από τις σφαίρες

Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε τη Δευτέρα του Πάσχα νεκρός, μετά από δολοφονική επίθεση μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, με την κόρη του να γίνεται «ασπίδα» προκειμένου να τον προστατέψει.

Αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του Σκαφτούρου μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ακούγαμε να πέφτουν βροχή οι πυροβολισμοί. Ήρθαν από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, εμφανίστηκαν ξαφνικά από τα δέντρα, πυροβολούσαν και πήδηξαν τον αυλότοιχο, πάτησαν την αυλή και έφυγαν από μπροστά. Η κόρη του έβαλε το σώμα της μπροστά, για να προστατέψει τον πατέρα της».

Η σύζυγος του άνδρα, τον οποίο σταμάτησαν οι δράστες για να του πάρουν το αυτοκίνητο, περιέγραψε πως είδαν μία μηχανή πεσμένη στο δρόμο και σταμάτησαν θεωρώντας ότι έχει γίνει τροχαίο.

Σταμάτησαν να δει πού είναι οι επιβάτες και αν είναι καλά και ξαφνικά εμφανίστηκαν δυο άτομα μετρίου αναστήματος, που φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Ξάπλωσαν στο έδαφος τον σύζυγό της και του είπαν να μην κουνηθεί.