Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου, τη Δευτέρα του Πάσχα μέσα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Σήμερα, μια μέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 55χρονου, το MEGA φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο από την επιχείρηση διαφυγής των -τουλάχιστον- τεσσάρων δραστών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο εξ αυτών αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής και επιχείρησαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο και εκεί… φαίνεται ότι τα έκαναν μαντάρα, αφού το όχημα κόλλησε στη λάσπη και έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό και να φύγουν πεζοί. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Δείτε το ντοκουμέντο που δίνει στην δημοσιότητα το MEGA

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη φωτογραφία – ντοκουμέντο του MEGA φαίνονται οι δράστες της επίθεσης, κατά την προσπάθεια της διαφυγής τους, αφού έχουν εκτελέσει τον 55χρονο επιχειρηματία.

Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνονται οι δράστες που φέρονται να μπήκαν στην αυλή του εξοχικού του Γιάννη Σκαφτούρου και να τον πυροβόλησαν.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει κλαπεί από την περιοχή του Ασπροπύργου του 2019.

Σύμφωνα, δε, με τις καταθέσεις, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από αυτά φορούσαν και προστατευτικό για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Δείτε το ρεπορτάζ

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ανοιχτά μέτωπα του πρώην βαρυποινίτη

Την ίδια στιγμή, η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου θεωρείται από τις Αρχές ως ένα από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Greek Mafia.

Η αστυνομία «ξεσκονίζει» τις δραστηριότητες του πρώην βαρυποινίτη μετά τη φυλακή, προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών του, και να δουν τα ανοιχτά μέτωπα που είχε στον χώρο της νύχτας, αλλά και με ποιους.

Οι έρευνες του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη δολοφονία του 55χρονου στη Σκούρτα στα Δερβενοχώρια. Αστυνομικοί της ασφάλειας παραμένουν στην περιοχή και λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους του, ενώ αναζητούν ταυτόχρονα από κάμερες ασφαλείας τη διαχείριση της κυκλοφορίας για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία παρουσίασε μηχανική βλάβη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στα κίνητρα των δραστών οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τις δραστηριότητες που ανέπτυξε το θύμα μετά την αποφυλάκισή του τα τελευταία 2,5 χρόνια, να «ενόχλησε», είτε να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και οι 25 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, όλοι τους από καλάσνικοφ.