Ο Εμανουέλ Μακρόν μοιάζει να είναι ο τελευταίος εγγυητής της πολιτικής ορθότητας σε μια Γαλλία που αλλάζει. Σε μια χώρα όπου, όπως κατέδειξε ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, πλειοψηφεί ένα ετερόκλητο μέτωπο, το οποίο είτε ελκύεται από την εθνική περιχαράκωση της Ακροδεξιάς είτε θεωρεί την αντισυστημικότητα της Αριστεράς μοναδικό ορίζοντα στην εποχή της δημοκρατικής κρίσης των δυτικών κοινωνιών και της παγκοσμιοποίησης. Οπου τα παραδοσιακά κόμματα εξαϋλώθηκαν. Οπου η εκ νέου παρουσία της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο δείχνει ότι η ψήφος υπέρ της έχει αποδαιμονοποιηθεί.

Ο γάλλος πρόεδρος δεν είναι ωστόσο το φρέσκο φαβορί, το φαινόμενο που το 2017 σάρωσε το πολιτικό σύστημα. Εχει τη φθορά που συνεπάγονται πέντε χρόνια στην εξουσία, δύο εκ των οποίων με τους υγειονομικούς περιορισμούς της πανδημίας.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Γεραντώνη σκιαγραφεί το προφίλ του 44χρονου ευρωπαϊστή πολιτικού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες μπήκε και πάλι με ορμή στον προεκλογικό αγώνα, επιχειρώντας να ενεργοποιήσει το εκλογικό σώμα, το οποίο θεωρεί ότι η κεντρώα του πλατφόρμα δεν είναι παρά «το μη χείρον βέλτιστον» μπροστά στην ακροδεξιά Λεπέν, και να κατοχυρώσει το προβάδισμα που θα τον ξαναφέρει στο Ελιζέ.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο.