Προετοιμασία 45΄ Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα περίπου 40΄

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

60 ml ελαιόλαδο

140 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

500 γρ. πορτομπέλο

500 γρ. πλευρώτους

½ κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4

100 ml λευκό κρασί

10 πατάτες baby, καθαρισμένες

40 γρ. αποξηραμένοι βωλίτες, μουλιασμένοι σε νερό για 3 ώρες

500 γρ. άγρια χόρτα της επιλογής μας

500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, χοντροκομμένο

1 μαρούλι, χοντροκομμένο

2 μάτσα (περίπου 3 φλ.) μυρώνια, χοντροκομμένα

Χυμός από 2 λεμόνια

1 μάτσο (περίπου 1½ φλ.) μάραθος, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. λάδι λευκής τρούφας (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφαιρούμε, με ένα κουτάλι, το μαύρο μέρος από το κάτω μέρος των πορτομπέλο. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (5 εκ.). Ξεχωρίζουμε με τα χέρια τα πλευρώτους. Ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, εκτός από τους βωλίτες, στην κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σοταριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις πατάτες και νερό ίσα να καλύψει τα υλικά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα χόρτα, το σπανάκι, το μαρούλι και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με ζωμό από την κατσαρόλα (όσες κουτάλες χρειαστεί για να γίνουν οι πατάτες σαν λεία κρέμα). Αδειάζουμε τις λιωμένες πατάτες στο φαγητό και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να δέσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο λάδι τρούφας από πάνω.