Δεν έχουν τέλος τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το έγκλημα της Πάτρας.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος έχει κόψει κάθε επαφή με την εν διαστάσει σύζυγό του αφού την κατηγορεί ανοιχτά για την δολοφονία της Τζωρτζίνας αναφέρεται ότι είναι πιθανό να γίνει το επόμενο διάστημα τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ίριδα και η Μαλένα είναι δικά του παιδιά.

Μέλη της  οικογένειας Δασκαλάκη δήλωσαν στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», ότι μέχρι στιγμής το ζήτημα της πατρότητας και της εξέτασης DNA είναι πρώιμο.

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διενεργηθεί εξέταση DNA και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη φάση.

Γιατί απολύθηκε από τη δουλειά του ο Δασκαλάκης

Την ίδια στιγμή, μία νέα αποκαλύψει έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, καθώς έγινε γνωστό πως  ο Μάνος Δασκαλάκης απολύθηκε από τη δουλειά του.

Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ του Star, σύμφωνα με το οποίο, ο πατέρας από την Πάτρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία. Όταν χώρισε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε μετάθεση για την Αθήνα και εργαζόταν στην ίδια εταιρεία αλλά σε διαφορετικό πόστο.

Όταν άρχισαν να βγαίνουν στο φως τα στοιχεία της υπόθεσης οι εργοδότες του Μάνου τον έθεσαν σε καθεστώς παύσης, ενώ του είχαν πει πως όλα θα κριθούν από τις εξελίξεις.

Ωστόσο, χθες έγινε γνωστό πως ο Μάνος Δασκαλάκης έχασε τη δουλειά του και απολύθηκε τελικά.

Ντόμινο αποκαλύψεων

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: «Ήταν κάποια στοιχεία από τις πρώτες εμφανίσεις που έκανε το ζευγάρι, ότι ο πατέρας δεν πονούσε για τα παιδιά, ιδιαίτερα για τα δύο παιδιά. Πέραν αυτού, υπήρχαν και κάποιες άλλες πληροφορίες που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι εδώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γι’ αυτό διατυμπάνιζα ότι πρέπει να γίνει εξέταση DNA».

«Και ο ίδιος είχε εκφραστεί πριν μερικές μέρες, αν δεν κάνω λάθος, σε κάποια διένεξη που είχε με την κυρία, ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά. Σημασία έχει να αποδειχθεί ότι είναι δικά του τα παιδιά» συμπλήρωσε.

Πώς θα μπορούσαν, όμως, τα αποτελέσματα ενός τεστ πατρότητας να επηρεάσει τις έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών;

Σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο «με το τεστ DNA θα αποδειχθούν τα πάντα. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Θα βοηθήσει πολύ να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα. Θα δώσει σωστή απάντηση στο κομμάτι των κινήτρων και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις. Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν και από τις δύο πλευρές. Θα χυθεί άπλετο φως».

H αντίδραση της Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγη ώρα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αποκαλυπτικά είναι όσα δήλωσαν η παιδίατρος και ο εντατικολόγος που έζησαν τις τελευταίες ώρες και το τέλος της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στις καταθέσεις τους που παρουσίασε αποκλειστικά το LIVE NEWS περιγράφου τα δραματικά γεγονότα που έζησαν και στέκονται στις χρονικές συγκυρίες και στα λόγια της 33χρονης κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το νέο επεισόδιο και ο θάνατος της Τζωρτζίνας

«Το πρωί του Σαββάτου (29 Ιανουαρίου 2022), μόλις τελειώσαμε την εξέταση της Τζωρτζίνας, συνεχίσαμε τις επισκέψεις σε άλλους ασθενείς. Ενώ βρισκόμασταν στο διάδρομο, βγήκε η μαμά της και μας είπε ότι το παιδί έκανε επεισόδιο. Αμέσως μπήκαμε όλη η ομάδα. Το παιδί είχε στρέψει το κεφάλι του αριστερά με προσηλωμένο βλέμμα, κόρες σε μυδρίαση, ταχυκαρδία και έβγαζε ήχο γκρίνιας.

Μετά από 3 λεπτά χορηγήθηκε φάρμακο και σταμάτησε το επεισόδιο. Μετά από 25 λεπτά περίπου μας ειδοποίησε ξανά η μητέρα για δεύτερο επεισόδιο. Έτρεξα πρώτη στο θάλαμο και είδα ότι το παιδί παρουσίαζε ίδια εικόνα με το πρώτο επεισόδιο. Το επεισόδιο αυτό σταμάτησε μόνο του μετά από 1,5 λεπτό» αναφέρει στην κατάθεσή της, η παιδίατρος της Τζωρτζίνας.

Στις 14:30 το μεσημέρι, η Τζωρτζίνα παρουσίασε και τρίτο ανεξήγητο επεισόδιο, που έμελλε να είναι και το μοιραίο. Η ομάδα των παιδιάτρων ξεκίνησε άμεσα ανάνηψη και αμέσως κάλεσαν τον εντατικολόγο της ΜΕΘ παιδιών που βρισκόταν στον πέμπτο όροφο. Όπως περιγραφή στην κατάθεση που παρουσιάζει αποκλειστικά στο live news, χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να φτάσουν στο δωμάτιο της 9χρονης, αλλά ήταν ήδη αργά…..

«Της είπα ότι το παιδί έφυγε και με ρώτησε για τον βηματοδότη»

Ο εντατικόλογος και η ομάδα του έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επαναφέρει την Τζωρτζίνα. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, τηλεφώνησε και τον καρδιολόγο του Ωνασείου για τον ενημερώσει, ενώ του έστειλε και φωτογραφίες από το μόνιτορ.

Μετά από αρκετή ώρα που η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, πήγε να ενημερώσει την μητέρα της, αλλά η αντίδρασή της ήταν αναπάντεχη. Η 33χρονη κατηγορούμενη στην ανακοίνωση του θανάτου της Τζωρτζίνας, άρχισε να του κάνεις ερωτήσεις, με αποκορύφωμα αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Κάτι που όπως αναφέρει ο γιατρός, του έκανε εντύπωση καθώς δεν είναι η αντίδραση που περιμένεις από μια μητέρα τη στιγμή που μαθαίνει ότι το παιδί της έφυγε από τη ζωή.

«Βγήκα από δωμάτιο και ενημέρωσα τη μητέρα ότι το παιδί είναι άσφυγμο, απνοϊκό, ότι έχει πεθάνει ουσιαστικά και προσπαθούμε να επαναφέρουμε στη ζωή. Η μαμά μας είπε να συνεχίσουμε γιατί και στο προηγούμενο επεισόδιο στην Πάτρα το παιδί ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αναπνοή μετά από 55 λεπτά ανάνηψης. Η δεύτερη ερώτηση που μου έκανε είναι αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτηση μου έκανε εντύπωση» είπε ο εντατικολόγος.

Την ψύχραιμη στάση της μητέρας, τα λόγια και οι αντιδράσεις παραξένευσαν και την παιδίατρο της Τζωρτζίνας, όταν λίγα λεπτά μετά το θάνατο 9χρονης, της είπε συλλυπητήρια στο διάδρομο.

«Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, συνάντησα τη μαμά της Τζωρτζίνας στον διάδρομο, έξω από το θάλαμο. Της είπα συλλυπητήρια, με ευχαρίστησε που μαζί με τους άλλους ιατρούς τρέξαμε να σώσουμε την κόρη της και δεν είπαμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι λίγη ώρα μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της ήταν ψύχραιμη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της. Αυτό μου έκανε εντύπωση, όλες τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα, γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μία βαριά περίπτωση ασθενούς, πόσο μάλλον την ημέρα του θανάτου της» αναφέρει η παιδίατρος.