Πληροφορούμαι όμως ότι στα ελληνικά νησιά θα «πετάξει» και η Αραμπέλα φον Κάραγιαν, κόρη του μεγάλου μαέστρου…

Η Αραμπέλα, μία από τις κόρες του μυθικού Χέρμπερτ, συνήθιζε να περνάει τους χειμώνες της στη Νέα Υόρκη και στο St Moritz (είναι γνωστή η φιλία της οικογένειάς της με αυτή των Νιάρχων), την άνοιξη στο Σάλτσμπουργκ, τα καλοκαίρια της στο St Barth και στη Χαβάη.

Αρκετά χρόνια πριν είχα γνωρίσει την ξανθιά με τα μεγάλα μπλε μάτια Φον Κάραγιαν στο Big Apple. Την Αραμπέλα συνέδεε στενή φιλία με τον δευτερότοκο γιο του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου, Σπύρο.

Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, ο οποίος μετά το Παρίσι (με αφορμή την έκθεση interior design και τέχνης Pad) «ανηφόρισε» πριν από λίγες ημέρες στο Σάλτσμπουργκ για το Easter Festival, με ενημέρωσε ότι η Αραμπέλα ήταν εκεί. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ο πατήρ Χέρμπερτ φον Κάραγιαν ήταν ο ιδρυτής του Πασχαλινού Φεστιβάλ στο παραμυθένιο spot της Αυστρίας.

Εχω την αίσθηση ότι ακόμα φθάνουν στα αφτιά μου τα τραγούδια των παιδιών της οικογένειας Φον Τραπ. Ανάμεσα στις μουσικές μεγάλων συνθετών και μαέστρων, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, ήταν η Μαρία Εμπειρίκου, η Αλίκη Γουλανδρή, η Καρολίν Μαυρολέων-Μαρτζότο (η χήρα του Μπλούη Μαυρολέοντος, που μετά τον θάνατό του παντρεύτηκε τον ιταλό αριστοκράτη) αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου, μεγάλη fun του συγκεκριμένου φεστιβάλ. (Η κυρία Αγγελοπούλου ετοιμάζεται πολύ σύντομα να βαφτίσει τον εγγονό στον οποίο θα δοθεί το όνομα Θεόδωρος.) Η όπερα «Λόενγκριν» του Βάγκνερ σε κάνει να ταξιδεύεις πέρα από τα βουνά του Σάλτσμπουργκ…