Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και για το θέμα μίλησε  η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος, ενώ ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι οι αναζητήσεις για την κεταμίνη στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας είναι «ένα καρφί στο ποινικό φέρετρο της μητέρας».

Για την καθυστέρηση στο απολογητικό υπόμνημα

«Πρέπει να το αιτιολογήσει εμπεριστατωμένα. Να φέρει κάποιο νέο στοιχείο που δεν έχει δοθεί στο απολογητικό υπόμνημα, το οποίο να δικαιολογεί γιατί πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση και να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο περιοριστικό μέτρο. Θεωρώ ότι ήταν δύσκολο να βρει κάποιο στοιχείο ο συνήγορος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κατηγορουμένης», δήλωσε για την υπόθεση η δικηγόρος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε ένα αδιάσειστο στοιχείο, την κεταμίνη. Η Τζωρτζίνα πέθανε από αυτή την θανατηφόρα ουσία. Η κεταμίνη σε αυτή την ποσότητα επέφερε το θανατηφόρο αποτέλεσμα», δήλωσε η κ. Βαρελά.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίζεται ότι είτε είναι εκείνη είτε οι γιατροί» τόνισε, ενώ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης με το θάνατο των παιδιών από την Πάτρα είπε ότι «στις 27 αναζητήσεις που έκανε η κατηγορούμενη στο τάμπλετ για τις αναισθητικές ουσίες φαίνεται ότι υπάρχει μία αναζήτηση -είτε ως διαφήμιση, είτε οτιδήποτε- με την κεταμίνη», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τα οποία οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα έχουν καταθέσει τα όσα γνωρίζουν.

Αναφορικά με τις έρευνες που γίνονται για τα άλλα δύο παιδιά δήλωσε πώς «αν βρεθεί ότι υπάρχει ασφυκτικός θάνατος στα παιδιά, τότε θα συζητάμε για τριπλή ανθρωποκτονία». Η δικηγόρος δεν παράλειψε να αναφερθεί και στο θάνατο του βρέφους και στην παρουσία στο σπίτι της αδελφής της κατηγορουμένης.

«Η μητέρα ήταν (στο δωμάτιο) μόνο τριάντα δευτερόλεπτα παρούσα. Ενδεχομένως, αν βρεθεί ασφυκτικός θάνατος, να πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για όλα τα άτομα που ήταν δίπλα στην Ίριδα», επισήμανε.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που ανακύπτουν

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, υποστήριξε ότι συνεχώς προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος της κατηγορουμένης.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία είναι όλα αδιάσειστα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αστυνομικός. Αναφερόμενος στις αμπούλες κεταμίνης που βρέθηκαν στο «Αγλαΐα Κυριακού» ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του συνηγόρου της.

«Ερευνούμε το θάνατο της σπιτονοικοκυράς και το θάνατο των δύο παιδιών. Οι περισσότεροι γιατροί θα καταθέσουν ξανά», πρόσθεσε.

«Η κατηγορία είναι η ανώτερη των κατηγοριών ποινών: η ανθρωποκτονία εκ δόλου», σχολίασε για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η κ. Βαρελά, επισημαίνοντας ότι αυτό μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο καθώς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.