Ούτε και σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία αφού Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερέστσουκ.

«Για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι σήμερα», δήλωσε η Βερέστσουκ στο Telegram.

Κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι εμποδίζουν και βομβαρδίζουν τις οδούς διαφυγής. «Κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, οι Ρώσοι κατακτητές δεν έχουν σταματήσει να μπλοκάρουν και να βομβαρδίζουν τους ανθρωπιστικούς δρόμους», πρόσθεσε.

Τι ανακοίνωσε η Ρωσία

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο στρατός της έπληξε συνολικά 315 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αρκετές πόλεις βομβαρδίστηκαν τη Δευτέρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυραύλους Iskander, έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύθηκαν από αέρος κατέστρεψαν 16 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά. Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς.