Πράσινη σαλάτα με αγκινάρες τουρσί

Ευωδιάζει μάραθο, φινόκιο και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 20’

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)

5-6 φύλλα μαρουλιού

5-6 φύλλα πράσινης λόλας

5-6 φύλλα γαλλικής σαλάτας

5-6 φύλλα σγουρής σαλάτας

1 ματσάκι ρόκα

1 φλ. μάραθο, σε φουντίτσες

1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες

10 αγκινάρες τουρσί ή στο λάδι, κομμένες στη μέση

Για το ντρέσινγκ

70 ml λευκό ξίδι

90 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ:  Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το ξίδι και αλατοπίπερο.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το μαρούλι, τη λόλα, τη ρόκα και τις σαλάτες. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια απαλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις μισές αγκινάρες, το φινόκιο και το μάραθο. Ρίχνουμε και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και διακοσμούμε με τις υπόλοιπες αγκινάρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk