Τανκς και βαρύ οπλισμό φαίνεται πώς μετακινεί η Ρωσία μέσω Λευκορωσίας, όπως μεταδίδει το BBC. Το βρετανικό κανάλι επικαλείται φιλο-ουκρανικό λευκορωσικό κανάλι πληροφοριών στο Telegram που αποκάλυψε ότι έχει εντοπίσει σημαντικές κινήσεις των στρατευμάτων της Ρωσίας, οι οποίες έγιναν την Κυριακή.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, το κανάλι Belaruski Hayun, η Ρωσία φορτώνει σε τρένα βαρύ οπλισμό.

Το συγκεκριμένο κανάλι υποστηρίζει ότι τρένα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό εθεάθησαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πρωτεύουσα Μινσκ και στη νοτιοανατολική Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Καλινκαβίτσι, Κοϊνίκι και Χόμελ Νορθ.

Φορτηγά και άρματα μάχης εθεάθησαν επίσης σε ένα τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρετσίτσα στα νοτιοανατολικά. Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν να περιμένουν να φορτωθούν σε κοντινή απόσταση.

Έξι μαχητικά αεροσκάφη και μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Μπαραναβίτσι στα δυτικά της Λευκορωσίας και πολλά ρωσικά ελικόπτερα απογειώθηκαν από το Ματσαουλίστσ κοντά στο Μινσκ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υπήρξε σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αποσύρει τα στρατεύματά της από το Κίεβο και μετατοπίζει το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου της στην ανατολική Ουκρανία.