Μεσούσης της πολεμικής κρίσης και της ακρίβειας φαντάζει δύσκολο να είσαι κυβερνητικός βουλευτής. Ειδικά τώρα που πλησιάζει και το Πάσχα. Και το επισημαίνουμε γιατί οι γαλάζιοι βουλευτές παραδοσιακά πηγαίνουν τις Παρασκευές στις εκκλησίες, για τις λειτουργίες των Χαιρετισμών, για να ανάψουν ένα κεράκι, να προσευχηθούν και κυρίως για να έλθουν σε επαφή με το συγγενές ποίμνιο. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι η κρίση της ακρίβειας άλλαξε τα πράγματα. Η πλειονότητα των ψηφοφόρων, όπως μας μεταφέρουν οι βουλευτές, δεν ζητά πια διορισμό, παρά να τους πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος ή ακόμα (οι πλέον απαιτητικοί) ζητούν να συνεισφέρουν από τώρα στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης του επόμενου χειμώνα γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο ηγούμενος του έδωσε τον λογαριασμό του αερίου

Ενας βουλευτής (από τους πλέον γνωστούς στα τηλεπαράθυρα) όταν τόλμησε να πάει σε μεγάλο μοναστήρι της εκλογικής του περιφέρειας βρέθηκε προ εκπλήξεως. Με το που τελείωσε η λειτουργία ο ηγούμενος του μοναστηριού τού παρέδωσε τον λογαριασμό του φυσικού αερίου της Μονής που ήταν 10.000 ευρώ και του είπε ότι το μοναστήρι δεν μπορεί να το εξοφλήσει: «Κράτησέ το εσύ και κάνε ό,τι νομίζεις». Και ο βουλευτής τώρα ψάχνει σπόνσορες για να συμπληρώσει το ποσό, αφού και ο δικός του λογαριασμός, στο σπίτι του και στο πολιτικό του γραφείο, ήρθε «φουσκωμένος».

Υπάρχουν όμως και άλλοι, παλαιοί, στο κόμμα και στην πολιτική, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα που παραπονούνται πως δεν μπορούν πλέον να πάνε σε μια ταβέρνα χωρίς να υπάρξει «στενό μαρκάρισμα» από τους ψηφοφόρους τους. Τους δείχνουν τον λογαριασμό του ρεύματος και τους λένε «κάνε κάτι». Ενας άλλος (από τη Θεσσαλία) είχε την τόλμη να πάει προχθές Παρασκευή σε λαϊκή αγορά και του την «έπεσαν», κατά το κοινώς λεγόμενο, όχι μόνο οι ψηφοφόροι του, αλλά και οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, λέγοντάς του «τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου».