«Η Γαλλία είναι μία μεγάλη ιστορική ευρωπαϊκή χώρα και διαχρονικά υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Οι Γάλλοι είναι μια σύμμαχος χώρα για την Ελλάδα με πολύ καθαρές θέσεις στο δίκαιο και την ειρήνη ενώ την σχέση Μακρόν – Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η συναντίληψη αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες για μία σειρά από σημαντικά θέματα της εποχής μας όπως είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης για παράδειγμα», τόνισε κατά την εμημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «εμείς αξιολογούμε ως απόλυτα θετικό το γεγονός ότι ο γαλλικός λαός έδωσε σαφές προβάδισμα στον πρόεδρο Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών και αυτό είναι σαφώς υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας όπως πολύ θετικό είναι και το γεγονός ότι η συνυποψήφιοι του που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο παροτρύνουν τους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξου».

«Και το λέω αυτό διότι το δίλημμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν θα είναι απλά πολιτικό αλλά και βαθιά υπαρξιακό θέμα και στην συγκυρία που ζούμε οι κοινωνίες οι πολίτες πρέπει με πολύ καθαρό τρόπο να στέκονται στο πλευρό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.