Κοτόπουλο φρικασέ με πρωτότυπο αβγολέμονο

Το αβγολέμονο με την προσθήκη μουστάρδας και γιαουρτιού απογειώνει το πιάτο.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης.

Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

100 ml ελαιόλαδο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες

150 γρ. ξερό κρεμμύδι

100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

2 ματσάκια οβριές, χωρίς το χοντρό τους κοτσάνι (αν δεν βρούμε, βάζουμε άγρια σπαράγγια)

½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

600 ml νερό

1 κ.γ. αλάτι

Για το αβγολέμονο

4 αβγά

Χυμός από 2 λεμόνια

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. γιαούρτι

500 ml ζωμός από το κοτόπουλο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, περίπου 7΄. Προσθέτουμε τις οβριές, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση.

Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγο-λίγο το ζωμό του φαγητού. Δεν τον ρίχνουμε αμέσως όλο μαζί γιατί θα σφίξει το αβγό. Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγολέμονο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk