Κις λορέν με πράσο

Μια light εκδοχή της διάσημης αλμυρής τάρτας.

Προετοιμασία 30′,  Ψήσιμο 30′ – 40′

ΥΛΙΚΑ  (για 8 μερίδες)

3 πράσα, σε λωρίδες

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κουρκουμάς

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

3 φύλλα κρούστας

2 μεγάλα αβγά

250 ml γάλα 1,5% λιπαρά

70 γρ. τριμμένο τσένταρ light

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το πράσο και το κρεμμύδι σε ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το μισό θυμάρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου περίπου 25 εκ. Βάζουμε τα φύλλα κρούστας μέσα στο ταψί, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση για την κις λορέν, προσέχοντας να προεξέχει το φύλλο περιμετρικά. Ανάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι (αφήνουμε λίγο για μετά), και το υπόλοιπο λάδι, φροντίζοντας να πάει παντού στο φύλλο. Απλώνουνε το περιεχόμενο του τηγανιού στη βάση του φύλλου. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, πάνω από τα σοταρισμένα λαχανικά. Τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk