Τέλος στα σενάρια ότι ενδέχεται να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έβαλε ο Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας ότι «είναι πολύ τιμητικό για εμένα αλλά δεν το αποδέχομαι, δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε υπόθεση σε αυτή τη φάση που βρίσκεται».

«Εάν η ίδια μου το ζητούσε εξαρχής θα αναλάμβανα την υπεράσπιση της. Σε αυτή τη φάση και αφότου έχουν αποχωρήσει από τη νομική της εκπροσώπηση άλλοι δικηγόροι δεν επιθυμώ να το κάνω», απάντησε, όταν ρωτήθηκε σχετικά και ενώ βρισκόταν στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Θα με ενδιέφερε πολύ αν είχα επιλεγεί πριν, αν είχα συναντηθεί με αυτήν την κυρία, είχα συζητήσει με τον τρόπο που συζητώ με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται, γνώριζα το περιεχόμενο της δικογραφίας και μπορούσα να υπερασπιστώ τον άνθρωπο αυτόν. Δεν με επέλεξαν, δεν μπορώ να έρθω σ’ αυτήν τη στιγμή, έστω κι αν με επιλέξουν, να δεχθώ αυτήν την υπεράσπιση», είπε.

Αιχμές

Παράλληλα, άφησε ξανά αιχμές για τους δικηγόρους που παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.  «Όταν δέχεσαι να αναλάβεις μια υπόθεση, όποια κι αν είναι αυτή, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Αν σε ενοχλεί μια υπόθεση δεν είσαι υποχρεωμένος να την αναλάβεις. Δεν μπορείς να αναλαμβάνεις μία υπόθεση μόνο για να απολαμβάνεις μίας δημοσιότητας πρόσκαιρα και ακολούθως ουσιαστικά παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ μ’ αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ πάρα πολύ τον κ. Λύτρα, δεν γνωρίζω τον κ. Ιωάννου που ανέλαβε. Σας λέω ευθέως ότι η δική μου άποψη για τη Δικαιοσύνη είναι διαφορετική. Εξέδωσα ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο μου γι’ αυτήν την υπόθεση Πισπιρίγκου γιατί με ενοχλεί εξαιρετικά αυτός ο νομικός κανιβαλισμός που επικρατεί επί μήνες” τόνισε ο κ. Κούγιας.

Η παρέμβαση Κούγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασκεί σφοδρή κριτική σε ΜΜΕ, Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και άλλους φορείς της Δικαιοσύνης, ασκεί ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Πάτρας και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Κούγιας, κάνει λόγο για «κανιβαλισμό», «ανθρωποφαγία » και «κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος» της 33χρονης,  που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:  «Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό».