Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου, οι Αρχές αρχίζουν να «ξεσκονίζουν» και πάλι τις υποθέσεις των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να έχουν χάσει τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο που συνέβη με την Τζωρτζίνα.

Από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα γονιδιακό πρόβλημα που να δικαιολογεί τους τρεις θανάτους και μετά την αποκάλυψη ότι η μητέρα ήταν αυτή που έδωσε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην μικρή Τζωρτζίνα με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά, φαίνεται πως η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι θάνατοι των παιδιών από την Πάτρα και το θέμα των τυχόν παραλήψεων και λαθών στις ιατροδικαστικές εξετάσεις των άλλων δύο κοριτσιών.

Για το θέμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάτι και για τα άλλα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Τα λόγια του Μάνου που εξόργισαν τη Ρούλα – «Δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο για τα δύο παιδιά»

Τονίζει μάλιστα και μία άλλη πτυχή της υπόθεσης, καθώς σημειώνει με νόημα ότι «ένας που έχει κάνει μία εγκληματική πράξη δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει συρροή πράξεων με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους: δύο ασφυξίες και μία δηλητηρίαση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε τέσσερα συμβάντα. Το θάνατο της Τζωρτζίνας, την ανακοπή της, την εισαγωγή της στη νοσηλεία και τους δύο θανάτους των δύο παιδιών. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν γίνει με ίδιο τρόπο»

«Λάθος δεν πήγε κάτι γιατί οι αρμόδιοι που αναψηλαφούν τις υποθέσεις έχουν υλικό και μπορούν να κάνουν επανεξετάσεις. Δεν είχαμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα που έδινε αποδείξεις μιας εγκληματικής πράξης», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Η περίεργη συμπεριφορά της μητέρας

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του στην υπόθεση και τα σχόλια που ακούγονται για την περίεργη συμπεριφορά της μητέρας των κοριτσιών, ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι «όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την κ. Πισπιρίγκου έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία να περιγράψουν.

Για μένα, έχοντας πια αυτό το θετικό εύρημα, είναι μια εγκληματική πράξη που θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη μνήμη τη δική μας που το έχουμε ζήσει δύο μήνες που εξελίσσεται αυτό το θρίλερ, το πώς πέθαναν τρία παιδιά. Θα χαραχθεί στη διεθνή ιστορία, θα καταγραφεί σε βιβλία ιατροδικαστικής σαν περιστατικό. Αυτές οι συμπεριφορές και αυτό το προφίλ που δεν μπορώ να περιγράψω αλλά έχω ζήσει και εγώ, το καθιστά εξαιρετικό δύσκολο να αποδείξεις κάτι χωρίς ένα εργαστηριακό εύρημα».

Δύσκολος χαρακτήρας η μητέρα

Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» την 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζορτζίνας επισήμανε ότι «ήταν ένας δύσκολος χαρακτήρας».

Και όπως τόνισε, στην ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας δεν είχαν μπορέσει να αποδείξουν ότι είχε συμβεί κάποια εγκληματική πράξη. «Μέχρι και πριν βγει αυτή η εργαστηριακή εξέταση που απέδειξε μια εγκληματική πράξη -και χρειάστηκε να γίνουν επαληθεύσεις- έπρεπε να πάμε σε μία διάγνωση αποκλεισμού, αποκλείοντας τα γενετικά αίτια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ξεκάθαρη πράξη εφόσον εργαστηριακά  διαπιστώθηκε εύρημα που συνδέει το συγκεκριμένο άτομο με τις συνθήκες του θανάτου».

Θα βρεθεί υλικό και για τα δύο άλλα παιδιά

«Θεωρώ ότι θα βρεθεί υλικό» για τα άλλα δύο παιδιά είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τσαντίρης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την υπόθεση. «Οι αρμόδιοι οι οποίοι επανεξετάζουν το θάνατο του Μαλένας, ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλαβριάς, έχουν το βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί κατά την πρώτη εξέταση τον Απρίλιο του 2019. Είχε ληφθεί βιολογικό υλικό για επιστημονική κατοχύρωση. Θεωρώ ότι με το νέο εργαστηριακό έλεγχο και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων θα οδηγηθούν και αυτοί σε κάποιο εύρημα και θα αναδείξουν πώς έχει συμβεί αυτός ο θάνατος».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι έχει διαφυλαχθεί βιολογικό υλικό και από την Ίριδα, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είτε αν μιλάμε για δηλητηρίαση ή ασφυξία.