Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται τα κύρια-καθοριστικά στοιχεία για το επονομαζόμενο «θρίλερ της Πάτρας» με τον μυστηριώδη θάνατο τριών κοριτσιών ηλικίας επτά μηνών, τριάμισι και εννιά ετών, μέσα στην περίοδο 2019-2022.

Με ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στη λήψη μίας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

Τις ίδιες ώρες συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολοκλήρωση των καταθέσεων περίπου 70 γιατρών και νοσηλευτών σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού») όπως και δύο της Πάτρας (ΜΕΘ Παίδων και Παιδιατρική Κλινική από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, καθώς και Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων), προκειμένου να αποσαφηνισθεί τι συνέβη στη διάρκεια της νοσηλείας της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Με κύριο ενδιαφέρον σε αναφορές περίπου 12 γιατρών και νοσηλευτών ότι υπήρχε καθυστερημένη, υποτονική αντίδραση για τις δύο ανακοπές (η δεύτερη προκάλεσε τον θάνατό της) που υπέστη η εννιάχρονη. Οπως και τις αναφορές δύο νοσηλευτών σε ισάριθμα νοσοκομεία που αναφέρθηκαν σε ερωτήσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών σχετικά με την ύπαρξη καμερών στους θαλάμους που νοσηλευόταν η εννιάχρονη.

Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδουν ωστόσο ότι θα υπάρξουν «συλλήψεις από λεπτό σε λεπτό», όπως αναφέρεται συχνά τις τελευταίες ημέρες, και να μιλούν για έρευνα που είναι σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται λοιπόν δύο σημαντικά, καθοριστικά πορίσματα ιατροδικαστών που θα αποτελέσουν «πυξίδα» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριάκης που κυκλοφορεί