Τάρτα ρουστίκ

Φτιαγμένη με πολύχρωμες ρίζες (από παντζάρια και σελινόριζες μέχρι καρότα).

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 30΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 κομμάτια)

120 ml ελαιόλαδο

500 γρ. από διάφορες ρίζες (1 παντζάρι, 1 γογγύλι, 1 μικρή γλυκοπατάτα, 1 μικρή σελινόριζα, 1 κόκκινο κρεμμύδι) ή μόνο παντζάρια σε διάφορα χρώματα (θα τα βρούμε σε επιλεγμένες λαϊκές)

500 γρ. καρότα σε διάφορα χρώματα (μοβ, κίτρινα, πορτοκαλί)

Μισό πακέτο φύλλα κρούστας

1 κ.σ. αγριοκύμινο, σε σπόρους

1 κ.σ. κόλιαντρο, σε σπόρους

150 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κύβους

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλες τις ρίζες σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο. Σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, και καβουρντίζουμε τους σπόρους για 3΄-4΄, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Αραδιάζουμε όλες τις ρίζες πάνω στα φύλλα κρούστας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τους σπόρους. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το τυρί. Γυρίζουμε τα φύλλα της κρούστας προς τα μέσα και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 200°C, στη χαμηλή θέση του φούρνου, μέχρι να χρυσίσουν. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε ενδιάμεσα με λαδόκολλα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk