Η περίοδος των τεχνικών δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν της Formula 1 είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη στιγμή διαφήμισης του προϊόντος. Προορισμένη να προετοιμάσει τις ομάδες και να προθερμάνει το κοινό, ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από τα φιλικά παιχνίδια άλλων αθλημάτων: τα μονοθέσια εμφανίζονται για πρώτη φορά στην πλήρη τους αγωνιστική δόξα, οι πιλότοι τεστάρουν τον ανταγωνισμό, οι μηχανικοί ελέγχουν αυτοκινητικές συμπεριφορές σε κανονικές συνθήκες, όλοι υπό το άγρυπνο μάτι της τηλεοπτικής κάμερας.

Ειδικά σε μια συγκυρία μειζόνων αλλαγών κανονισμών και προδιαγραφών, όπως η εφετινή, οι έλεγχοι της Βαρκελώνης και του Μπαχρέιν μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου και 10-12 Μαρτίου, αντίστοιχα, αναμένονταν ως η ιδανική εισαγωγή σε μια χρονιά με ιδιαίτερη δυναμική. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να τις επισκίασε προσωρινά ακυρώνοντας το ρωσικό γκραν πρι και εκδιώκοντας έναν ολιγάρχη χορηγό και τον οδηγό γιο του από τη διοργάνωση, στην F1 όμως η ζωή συνεχίζεται, με την πολυαναμενόμενη αφετηρία του πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης εξετάζει τα δεδομένα μιας κρίσιμης χρονιάς όπου οι νέοι κανόνες αεροδυναμικής των μονοθεσίων προοιωνίζονται ριζικές αλλαγές ισορροπιών, ο Μαξ Φερστάπεν υπερασπίζεται τον περυσινό του τίτλο, ο Λιούις Χάμιλτον κυνηγά το ρεκόρ του όγδοου πρωταθλήματος, η νέα γενιά των Σαρλ Λεκλέρ, Λάντο Νόρις, Πιερ Γκασλί καραδοκεί και το ηλεκτρικό μέλλον αρχίζει να διαγράφεται ήδη στον ορίζοντα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»